# # Caravanstalling in Frankrijk | Ontspannen aan het Bassin van Arcachon

Ontspannen aan het Bassin van Arcachon

In het departement Gironde, in het zuidwesten van Frankrijk, is het Bassin d'Arcachon gelegen. Het is een binnenzee, die in een directe verbinding staat met de Atlantische Oceaan, en die dus ook de getijden van eb en vloed kent. 

Het Bassin d'Arcachon is uitermate geschikt voor het beoefenen van diverse watersporten, zoals kanoën, waterskiën of surfen. Daarnaast kunt u er perfect zwemmen, en ook voor kleine kinderen is het veilig, aangezien er nauwelijks golfslag is en de stranden langzaam in het water lopen. 

Rondom het Bassin d'Arcachon ligt bovendien een uitgebreid netwerk aan fietspaden, waardoor u er heerlijk kunt fietsen door de leuke en levendige dorpjes in dit gebied. Het plaatsje Ares is bijvoorbeeld één van die dorpjes waar u eigenlijk even naar toe moet, als u hier bent. Het kent een zeer gezellige oesterhaven en een mooi, rustig strandje. Ook Cap-Ferret met zijn pier en vuurtoren, met haar toegang tot de oceaan, zijn het bezoeken waard. 

Als u bij het Bassin d'Arcachon bent, vergeet dan ook niet om even naar de Dune du Pyla te gaan. Deze hoogste duin van Europa ligt vlakbij het Bassin en torent 107 meter boven de zeespiegel uit. U kunt naar boven lopen middels een geprepareerd pad van treden en voor kinderen is het hartstikke leuk om op de Duin te spelen. Bovendien heeft u er een prachtig uitzicht over het Bassin d'Arcachon. 

Locatie

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy