Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

het belang van bandenspanning

Het is belangrijk dat u regelmatig uw bandenspanning controleert en op peil brengt, van zowel uw auto als uw caravan. Hierdoor heeft u minder slijtage aan de banden, bespaart u brandstof en heeft u een kortere remweg. Nieuwe auto’s moeten tegenwoordig zelfs uitgerust zijn met een controlesysteem voor de bandenspanning. 

U als caravan bezitter kunt ervoor kiezen om een controlesysteem voor uw bandenspanning van uw caravan los aan te schaffen. Één van die systemen is het Ecocap systeem. Dit systeem is verwerkt in een vergrote RVS ventieldop en waarschuwt als de spanning in de band onder een bepaalde kritische waarde zakt. Zo zal, in geval van een drukverschil van 0,25 bar, het led-lampje boven het ventieldop gaan branden en krijgt u zodoende het signaal om actie te ondernemen. 

Bij onze caravanstallingen wordt de bandenspanning door de stallinghouders op peil gebracht als u de caravan komt ophalen. Echter, gedurende uw vakantie kan het natuurlijk zo zijn dat u het prettig vindt om af en toe eens uw bandenspanning te checken. In dat geval biedt een dergelijk controlesysteem uitkomst. Via de ACSI webshop kunt dit controlesysteem aanschaffen. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.