Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Charente-Maritime

De Charente Maritime heeft haar naam te danken aan de rivier de Charente die door deze streek stroomt. Het is een streek met veel groen en een zeer afwisselend landschap. Daarnaast vindt u er uitgestrekte zandstranden. Wist u bovendien dat deze streek van de Frans Atlantische kust de meeste zonuren heeft?

Ook is het leuk om eens een bezoekje te brengen aan de vele oesterkwekerijen die deze regio rijk is, of naar een haventje te gaan en daar lekker te gaan eten.

Betreffende de stranden kunnen we u zeggen dat deze dus zeer uitgestrekt en wit zijn. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en zandkastelen bouwen op het strand. De zee is er minder gevaarlijk dan bijvoorbeeld aan de stranden in Les Landes, waar de sterke stroming nog wel eens gevaarlijk kan zijn. Gezellige badplaatsen om te bezoeken in deze regio zijn Fouras, St Georges-de-Didonne en Châtelaillon-Plage. Ze bieden prima faciliteiten: verhuur van boten en surfplanken, winkels, gezellige terrasjes en restaurants. La Rochelle biedt met haar oude haven een groot aanbod van restaurants en ander vertier.

Een kenmerk van de Charente Maritime zijn de forten die er te vinden zijn. De meest bekende is waarschijnlijk Fort Boyard (dat bekend is van de televisie) Daarnaast zijn er natuurlijk nog de eilanden Ile d'Oléron en Ile de Ré.

Verder is het leuk om met de kinderen naar de dierentuin te gaan in La Palmyre!

Indien u verder het achterland in wilt gaan trekken van de Charente moet u absoluut eens een bezoek brengen aan Angoulême en Cognac. Angoulême is een oude stad met veel musea, kathedraal en vele kastelen. Ook zijn er vele Romeinse overblijfselen te vinden. Cognac staat natuurlijk bekend om de likeur die hier vandaan komt.

Kortom, de Charente Maritime biedt voor ieder wat wils in deze zeer gevarieerde streek, waar bovendien een groot aanbod van campings te vinden is. Na uw vakantie stalt u uw caravan in onze uitstekende caravanstalling in La Tremblade.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.