Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Pyrénées Orientales

Het departement Pyrenées Orientales maakt onderdeel uit van de regio Languedoc-Rousillon en is gelegen ten noorden van de Spaanse grens (Catalonie) Daarom is het zeker aan te raden om eens een uitstapje te maken naar Spanje indien u in dit departement vakantie gaat vieren.

De Pyrenées Orientales staat bekend om zijn grote diversiteit in haar landschap. Zo vindt u natuurlijk de mooie zandstranden aan de Middellandse Zee, maar kunt u ook heerlijk wandelen in de bergachtige gebieden van de Pyreneeën.

Het departement bestaat uit drie geografische streken. In het noorden: Corbières en Fenouillèdes. Deze streek staat bekend om haar kalksteen. In het oosten vindt u de vlaktes van de Roussillon kust en in het zuiden wordt het departement begrensd door de Albères, de laatste hoogten van de Pyreneeën die tot de zee reiken om er de Côte Vermeille te vormen. In het westen van het departement zult u diverse granietmassieven met diepe valleien tegenkomen, waarvan die van de Vallespir en de Conflent de belangrijkste zijn.

De hoofdstad van het departement Pyrenees Orientales is Perpignan. De stad heeft veel te bieden voor museum bezoekers en beschikt bovendien over het hoogste aantal zonnedagen per jaar (300) Daarnaast wordt Perpignan gekenmerkt door haar Spaanse invloeden, die de stad een geheel eigen identiteit geven. Bovendien kunt u er heerlijk slenteren en winkelen in deze stad. Één van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad is het koningspaleis, dat een prachtige weergave geeft van de Middeleeuwse architectuur.

In het departement Pyrenées Orientales bieden wij een uitstekende caravanstalling in Elne. Ook voor vakantiegangers die jaarlijks naar de Spaanse camping gaan, is deze stalling een perfecte uitvalsbasis

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.