Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Dordogne

De Dordogne is een streek die ingedeeld kan worden in de kleuren zwart, paars, wit en groen De zwarte Dordogne ofwel ‘Perigord Noir’ kreeg deze bijnaam vanwege de dichte, donkere bossen rondom de stad Sarlat. Dit stadje is absoluut het bezichtigen waard. Het lijkt alsof de tijd hier stilgestaan heeft. Iedere zaterdag is hier een lokale markt waar u heerlijke specerijen uit de streek kunt proeven en kopen. Verder vindt u in Sarlat veel oude, prachtige gebouwen en kunt u lekker slenteren door de typisch, Franse, smalle straatjes. In de regio Sarlat bieden wij overigens een caravanstalling. De paarse Dordogne, ‘Perigord Pourpre’, de witte Dordogne – ‘Perigord Blanc’ en de groene Dordogne – ‘Perigord Vert’, zijn achtereenvolgens vernoemd naar de wijnen van Bergerac, de kalkstenen valleien rond Perigueux en de plantdichtheid van het noorden. Overigens heeft de zwarte Dordogne haar kleur zwart ook te danken aan de truffel. Deze delicatesse moet u eens proeven indien u vakantie viert in deze streek. Werkelijk een heerlijke aanrader!

Verder zijn de grotten van Lascaux een bezoek waard in het dal van de Vezere. Hier vindt u eeuwenoude rotsschilderingen. Ook in diverse andere plaatsen in de Dordogne kunt u tochten door grotten maken. Bijvoorbeeld de grotten van Padirac. Daar kunt u met een bootje doorheen varen. Een ander idee is om roofvogels te gaan spotten bij Rocamadour.

Rijdend door de Dordogne zult u op diverse oevers prachtige, oude kastelen zien staan, zoals Château de Beynac, ‘trots’ liggend boven op de kliffen. Deze kastelen geven aan de Dordogne het middeleeuws karakter, dat zo kenmerkend is voor deze streek.

In de zomer zou u ook eens moeten gaan kano varen op de Dordogne. Het is een rustig kabbelende rivier, waar u heerlijk met uw gezin kunt kanovaren. Vergeet tijdens uw kanotocht niet om te picknicken op de oevers van de Dordogne, in de schaduw tussen de bomen. Een aanrader!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.