Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Puy-de-Dome

De Puy-de-Dôme is een departement dat gelegen is in de Auvergne en gekenmerkt wordt door een grote verscheidenheid aan landschappen. U zult ontzettend veel groen tegenkomen in deze streek en door de diversiteit aan landschap kunt u er verschillende hobby's beoefenen. Te denken valt bijvoorbeeld aan MTB, wandelen, paragliden of kanoen op de rivier.

De A75, een snelweg die door veel Nederlandse vakantiegangers gereden wordt op weg naar Zuid Frankrijk, is gelegen nabij het departement van de Puy-de-Dome. Wij bieden een overdekte caravanstalling in Billom of een caravanstalling in La Bourboule, niet ver van de A75 gelegen, ten zuidoosten van Clermond Ferrand.

In de Puy-de-Dome zijn de twee grootste regionale natuurparken van Frankrijk gelegen, te weten het Parc des Volcans (het vulkaan park) en het Parc du Livradois-Forez. U zult uitgestrekte wandeltochten vinden in deze streek, die bovendien goed gemarkeerd zijn. In totaal vindt u ongeveer 5000 km aan wandeltochten.

Naast het schitterende landschap van de Puy-de-Dome staat dit departement bekend om haar steden met een zeer rijk erfgoed, zoals Clermond-Ferrand, Riom en Thiers. U zult hier een grote historie vinden met diverse kastelen en romaanse bouwwerken. Clermond-Ferrand is trouwens de hoofdstad van de Auvergne regio. In deze stad is de geschiedenis altijd actief en vindt u een groot aanbod aan cultuur en gastronomie. U kunt er terecht voor alle uitstapjes, tochten of wandelingen naar de uitzonderlijke landschappen in de omgeving. In de stad geven goede restaurants, drukke terrassen en winkelmogelijkheden kleur aan een wandeling in de historische kernen Clermont en Montferrand.

Het Puy-de-Dome departement is een authentieke streek waar u op het gebied van de gastronomie uitstekend aan uw trekken zult komen. Tijdens uw verblijf in het land van de vulkanen en meren zou u zich zeker eens moeten laten verassen door de bijzondere keuken, waarbij de befaamde Auvergne kazen en de heerlijke wijnen (het departement Puy-de-Dome beschikt over 1240 hectare wijngaarden) niet mogen ontbreken!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.