Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Bourgogne

De streek Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. De uitdrukking een Bourgondisch leven leiden zal hier ooit zijn oorsprong hebben gehad. Tegenwoordig zal de streek Bourgogne bij velen bekend staan als de streek waar men doorheen rijdt via de Route du Soleil op weg naar de Middellandse Zee.

Echter, als u een leuke vakantie wilt vieren niet ver buiten Nederland dan is de Bourgogne streek een absolute aanrader! Er zijn voldoende campings te vinden in deze streek. Zeker voor een vakantie met kleine kinderen is de Bourgogne streek zeer geschikt. Fr Assistance biedt in Paray le Monial, in het zuiden van de Bourgogne een caravanstalling.

Qua steden bieden Dijon en Beaune hebben nog vele historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. Het Palais des Ducs in Dijon en de Hospices de Beaune zijn een bezoek meer dan waard.

De Bourgogne streek staat natuurlijk ook bekend om haar wijnen. De stad Beaune is het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. U zult er niet omheen kunnen, vooral in november niet als het wereldberoemde wijnfeest wordt gehouden met de veiling van de wijnen van de Hospice de Beaune.

Als u op de snelweg rijdt, kunt u tussen Dijon en Beaune vanaf de snelweg de wijgaarden van de Côte D’or zien liggen. De wijngaarden rond de dorpen die hier liggen brengen fantastische rode wijnen voort en een rit tussen Dijon en Beaune over de N74 is zeker aan te bevelen. Het is daarbij absoluut een tip om eens in deze dorpjes te stoppen.

Naast de prachtige natuur en de wijngaarden leent de Bourgogne zich ook bijzonder goed voor een fietsvakantie. De paden langs de kanalen, de routes door wingaarden en de Morvan zijn echt de moeite waard om op de fiets te ontdekken! U kunt fietsen huren in de streek of u neemt de fietsen zelf mee.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.