Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

VRAAG & ANTWOORD

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen omtrent caravanstalling in Frankrijk en de wijze waarop Fr Assistance hierin opereert.

Categorie: OPHALEN EN BRENGEN

Ja, bij onze caravanstallingen in Laiz, Montoison, Pierrelatte, Sauvian, Vendres, Elne, La Tremblade, Frejus en Agde kunnen de caravans gebracht en gehaald worden naar campings in de omgeving van de stalling. Daar zijn echter wel extra kosten aan verbonden. Stuurt u ons even een mailje of appje en wij geven u een prijsindicatie hiervoor.

Wij adviseren u om uw verzekering erop te attenderen dat uw caravan in Frankrijk gestald staat. in Nederland zijn er een aantal verzekeringsmaatschappijen die caravanstalling in het buitenland en met name Frankrijk verzekeren. Dit zijn o.a. Allianz, Ansvar, Avero, Reaal, Unigarant (ANWB) en Unive. Ook Interpolis biedt tegenwoordig mogelijkheden voor 12 maanden verzekering bij stalling in Frankrijk.

Houdt u er s.v.p. rekening mee dat de voorwaarden aan stalling in Frankrijk verschillen per verzekeringsmaatschappij. 

Alle stallingen binnen ons netwerk zijn persoonlijk bezocht en gecontroleerd.

Categorie: OPHALEN EN BRENGEN

Bij de meeste stallingen kunt u 7 dagen per week terecht voor het ophalen en stallen van uw caravan. Dit geldt met name in het hoogseizoen. Wel is het zo dat de lunchpauze tussen 12u en 14u in Frankrijk heilig is en veel stallingen derhalve even gesloten zijn.

In het voor -en naseizoen hebben sommige stallingen met specifieke openingstijden te maken.

Gelieve daarom altijd van te voren even contact met ons opnemen om uw verwachte tijdstip van aankomst door te geven!

Categorie: PRIJS EN CONTRACT

Met sommige caravanstallingen in ons netwerk hebben wij de afspraak gemaakt dat de volledige betaling via Fr Assistance verloopt. U betaalt derhalve het complete bedrag voor de caravanstalling aan Fr Assistance. Hiervoor ontvangt u een factuur. Deze factuur ontvangt u pas een paar maanden voorafgaand aan de stalling van uw caravan. En bij sommige stallingen betaalt u vooraf de jaarlijkse ‘bemiddelingsvergoeding’ aan ons en ontvangt u vervolgens de factuur voor de stalling vanuit de caravanstalling. 

Wij blijven het directe aanspreekpunt voorafgaand, tijdens en nadat u uw caravan gestald heeft.

Categorie: PRIJS EN CONTRACT

Sommige stallingpakketten hebben een vaste prijs per jaar. Bij de meeste pakketten wordt de prijs berekend op basis van de totale lengte (incl. dissel) van de caravan. Deze lengte wordt vermeld op het kentekenbewijs. Daarnaast is er natuurlijk onderscheid in prijs tussen een binnen -of een buitenstalling. En ook de duur van de stallingsperiode heeft invloed op de prijs. Via deze formule kunt u berekenen wat uw besparing is met het stallen van uw caravan in Frankrijk.

Categorie: ONZE ROL

Nee, wij zijn geen eigenaar van de caravan stallingen. Fr Assistance verzorgt de complete bemiddeling voor de stalling van uw caravan in Frankrijk. Doordat wij goede contacten hebben met de stallinghouders in ons netwerk, alle stallingen bezocht hebben, en de Franse taal uitstekend beheersen, kunt u het gehele boekingsproces aan ons toevertrouwen.

In verschillende regio’s kunnen we onderhoud bieden voor uw caravan. Wij werken in die regio’s samen met Franse bedrijven die kunnen zorgen voor een degelijke service beurt, maar daarnaast ook in uw acute caravan onderhoud behoefte kunnen voorzien. Het is belangrijk om te weten dat sommige verzekeringsmaatschappijen eisen dat de caravanbanden eens in de zes jaar vervangen dienen te worden. 

Ook werken we samen met Caravan Help Abroad. Dit bedrijf reist gedurende het voorjaar en zomer door Frankrijk en kan dus zowel bij de stallingen als op de campings onderhoud verrichten aan uw caravan. Let wel: het is voor ons belangrijk om te weten wanneer u het onderhoud graag wenst, zodat we samen met Caravan Help Abroad kunnen bekijken of zij wel / niet in de desbetreffende regio zullen zijn.

Categorie: OPHALEN EN BRENGEN

Jazeker, gedurende de looptijd van de stalling kunt u altijd contact met ons opnemen en regelen wij dat de caravan klaarstaat voor u, zodra u er even een korte periode gebruik van wilt maken.

Jazeker, wij werken samen met Allianz in Frankrijk en zij kunnen een offerte voor u uitbrengen voor het verzekeren van uw caravan gedurende het jaar dat de caravan in Frankrijk staat. Op die manier is uw caravan verzekerd in de stalling en bovendien tijdens het transport door een stallinghouder naar de camping. Via het contactformulier kunt u een offerte bij ons aanvragen. 

Om een prijsopgave te kunnen maken, hebben we de volgende gegeven van u nodig: 

– Naam – geboortedatum en woonadres
– Gewicht van de caravan
– Bouwjaar
– Geschatte waarde van de caravan
– Gewenste verzekering (all risk / WA)

Gaat u er svp niet van uit dat de stallinghouders in Frankrijk verzekerd zijn voor het gebouw waarin de caravan gestald wordt. Het is dus verplicht om ten minste een aansprakelijkheidsverzekering voor de caravan te nemen. Verzekering voor storm en natuurramp en diefstal is zeer aan te bevelen. Besluit u om uw caravan onverzekerd in de stalling te plaatsen, houd hierbij dan in de gaten dat ontstane schade door uw caravan aan caravans van derden en eigendommen van de stallinghouder onder uw eigen verantwoordelijkheid valt.

Categorie: OPHALEN EN BRENGEN

Nee, u hoeft de sleutel van uw caravan nooit achter te laten bij de stalling. Deze kunt u meenemen terug naar Nederland. Een sleutel ter plaatse is alleen nodig indien er onderhoud aan uw caravan nodig is, waarbij de monteur in de caravan moet zijn.

Categorie: PRIJS EN CONTRACT

Het contract gaat pas in vanaf de eerste dag dat de caravan de stalling ingaat en niet eerder dus.

Categorie: PRIJS EN CONTRACT

Fr Assistance biedt u de mogelijkheid om contracten voor een paar maanden, dan wel jaarcontracten af te sluiten. Daarin zijn wij en de Franse stallinghouder erg flexibel. Zo kunnen wij ons bijvoorbeeld voorstellen dat u tussen de mei vakantie en de zomervakantie uw caravan graag in Frankrijk achterlaat.

U moet er echter wel vanuit gaan dat de prijs voor een korte periode van stalling relatief hoger is dan wanneer u de caravan voor de periode van een jaar gaat stallen.

Categorie: PRIJS EN CONTRACT

Uiterlijk 3 maanden voorafgaand aan het verstrijken van het jaarcontract neemt Fr Assistance contact met u op om met u door te nemen of u wilt overgaan tot een verlenging dan wel opzegging van het stallingscontract bij de betreffende stalling. U hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen en uw contract wordt nooit stilzwijgend verlengd. Fr Assistance regelt vervolgens het verlengen dan wel opzeggen van het contract.

Categorie: ONZE ROL

Fr Assistance, uw bemiddelaar voor caravanstalling op afstand, is voor u het directe aanspreekpunt voorafgaand, tijdens en na de periode van caravanstalling. Wij staan in direct contact met de stallinghouders en zorgen er derhalve voor dat u snel op de hoogte bent in geval van vragen / problemen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.