Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

route de clairette de die

Mocht u vanuit uw caravanstalling in bijvoorbeeld Montoison of Livron sur Drome op zoek willen gaan naar een leuke camping in de Drome, denk dan eens aan de vallei van de Drome.

Dit is het gebied dat zicht uitstrekt tot aan Gap. Vanuit Montoison kunt u bijvoorbeeld de D93 gaan rijden en op deze route komt u diverse plaatsen tegen waar een uitgebreid aanbod aan campings is.

Daarnaast staat deze route richting Gap bekend om de zogenaamde ‘Route de la Clairette de Die’ Deze route voert u langs een groot aantal wijn domeinen waar de Clairette de Die gefabriceerd wordt. Deze dessert wijn is de trots van deze streek (het land van Die) en staat bekend om haar fruitige, zachte smaak. Op de zeer vruchtbare grond van de vallei van de Drome en dankzij de warmte van de nabijgelegen Provence groeit deze druivensoort uitstekend hier.

Indien u met de auto richting Die en verder via Gap rijdt, dan wordt u via de naambordjes ‘Route de la Clairette de Die’ uitstekend de weg gewezen. Uiteraard is het ook mogelijk om de rustieke dorpjes in deze streek met de fiets te gaan verkennen. U kunt hier volop genieten van de mooie berg plateaus, de lavendel velden en de bergwanden van de voorlopers van de Alpen.

Bij het arriveren in de plaats Die is het zeker de moeite waard om hier eens rond te gaan kijken. Die heeft een leuk en levendig toeristisch centrum met diverse winkels en een mooie oude stadskern, met divers terrasjes. Het ligt aan de voet van het Vercors gebergte, van waaruit u te voet mooie wandeltochten kunt gaan maken in het nabij gelegen gebergte. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.