Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

tips voor onderhoud aan uw caravan

De vakantieperiodes zijn weer in aantocht en dus gaat een groot deel van onze klanten binnenkort weer naar Zuid Frankrijk om vakantie te vieren met de caravan. Om u caravan in goede staat te houden, geven wij in dit artikel een paar tips voor klein onderhoud aan uw caravan.

U kunt allereerst een visuele inspectie van de onderkant van uw caravan maken. Hierbij bekijkt u of er eventuele beschadigingen zijn aan het chassis, de leidingen of aan de dissel. Ook een inspectie van de remkabels kan geen kwaad. 

Met wat smeer kunt u vervolgens de oplooprem, de assen, het neuswiel en de uitdraaisteunen insmeren. Zodoende blijven deze soepel. 

De bandenspanning wordt bij alle stallingen op peil gebracht door onze stallinghouder. Hij zorgt ervoor dat er genoeg druk in de banden zit. Afhankelijk van de belading van uw caravan, is het wellicht aan te raden als u de terugreis naar de stalling onderneemt om ervoor te zorgen dat de bandenspanning in de beide banden hetzelfde is. 

Wij adviseren u de banden één keer in de zeven jaar te vervangen. U kunt de leeftijd van de banden aflezen met de DOT-code. De eerste twee cijfers geven de week en de volgende twee cijfers het jaar van fabricage aan. De scharnieren kunt u inspuiten met siliconenspray en de roestlaag daarna afnemen. 

Als u uw caravan vervolgens weer naar uw stalling brengt, raden wij u aan om deze niet af te dekken, om zodoende een betere ventilatie te garanderen en schimmelvorming te voorkomen. Het is wel belangrijk om luiken en deuren af te sluiten, waarmee u voorkomt dat ongedierte uw caravan kan binnendringen.

Bij alle stallingen mogen de gasflessen in de disselbak achterblijven. Vergeet echter nooit om de gaskraan dicht te draaien en de gasflessen los te koppelen.  

Mocht u na uw vakantieperiode toch een onderhoudsbeurt willen hebben door een onderhoudsbedrijf in Frankrijk, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Bij de meeste stallingen in ons netwerk kunnen wij dit onderhoud laten uitvoeren. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.