Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Ariege

Het departement Ariege is omgeven door de departementen Pyerenees Orientales, Aude en de Haute Garonne. Het bezet een centrale plaats in de keten van de Pyreneeën. Qua natuur wordt de Ariege gekenmerkt door een uitgestrekt berglandschap waar alles nog ongerept is. Hierdoor ervaart u een groot gevoel van vrijheid in deze streek!

Het noordelijke deel van het departement is bezaaid met heuvels rond de rivier de Ariege. Daarentegen wordt het zuidelijke deel meer gekenmerkt door valleien richting de bergketens van de Pyreneeën.

Plekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn o.a. de burchten van Foix (tevens de departement hoofdstad) en Montségur en de Middeleeuwse stadjes Saint-Lizier en Mirepoix. De Ariège wordt doorkruist door de weg van le Piémont (weg naar Santiago de Compostela), door de Chemin des Bonshommes (katharenroute) en door de GR10 die de Pyreneeën vergezelt van west naar oost.

U kunt diverse sporten beoefenen in de Ariege, zoals mountainbiken, bergbeklimmen en kanoën of raften in het snelstromende water van de rivier.

Indien u in dit departement in de maand juli vakantie viert, kan het zijn dat de Tour de France door de regio komt. Er zijn vaak mooie bergetappes en dat is zeker de moeite waard om te bezoeken in één van de stadjes of langs de route op de bergen.

 

Not Found
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.