Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Loir-et-Cher

Het departement Loir-et-Cher is gelegen in de regio Centre. Deze regio in het centrum van Frankrijk is qua oppervlakte bijna even groot als Nederland. de hoofdstad van de regio Centre is de stad Orleans.

De Loir-et-Cher staat met name bekend om haar prachtige kastelen, die gelegen zijn aan de rivier de Loire en waarvoor miljoenen toeristen jaarlijks naar Frankrijk komen. Deze kastelen zijn een uitvloeisel van de diverse koningen en koninginnen die in deze streek hun residentie gehad hebben.

Beroemde kastelen zijn de kastelen van Chambord en Cheverny. Ook de stad Blois, gelegen aan de rivierbedding van de Loire is een bezoek waard. Een deel van de Loire vallei in dit departement is zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed van Unesco.

Daarnaast zijn er ontzettend veel wandel -en fietspaden in dit departement en zijn er uitgestrekte bossen, waar u heerlijk van de natuur kunt genieten. En tenslotte raden wij u de gastronomie in deze streek aan. De zeer bekende Loire wijnen en het heerlijke eten (pastei, witte botersaus, schimmel geitenkazen) wachten op in de talrijke restaurants in de Loir-et-Cher.

Het departement is qua rijafstand gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Vanuit Utrecht is de afstand ongeveer 700 km en kunt u het dus binnen een dag rijden.

Wij bieden in de Loir-et-Cher een een caravanstalling in Couffy.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.