Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Gironde

Aquitaine is een regio in Frankrijk die zeer geliefd is bij de Nederlandse camping gangers. Vooral de departementen Dordogne, Gironde en Les Landes zijn populair maar ook de andere streken worden steeds vaker bezocht. De kustlijn is te trekken tussen de Gironde en de Pyreneëen en is met zijn prachtige zandstranden favoriet bij vooral surfers. De zeer hoge golven van de Atlantische Oceaan staan garant voor heerlijk surfen. De hoge golven en sterke stroming in de Atlantische Oceaan maken het echter ook gevaarlijk voor kleine kinderen, maar er zijn diverse bewaakte stranden en daar is het goed vertoeven en kunt u veilig zwemmen.

De regio Aquitaine leent zich ook uitstekend voor een mooie fietsvakantie (ook met kinderen). De schaduwrijke (makkelijke) fietspaden in de bossen en vlak achter de kust zijn een genot om te ontdekken! Naast de uitgestrekte stranden, de mooie bossen vind je er ook het hoogste duin van Europa. Het Dune de Pilat is voor iedereen een uitdaging om bovenop de ruim 110 meter hoge berg zand te klimmen. Als u erin geslaagd bent om deze duin te beklimmen kunnen we u garanderen dat het uitzicht fantastisch is!

Het Bassin d’Arcachon is ook gelegen in de regio Bordeaux, waar we u bovendien een caravanstalling kunnen bieden met transfer naar het vliegveld van Bordeaux. Het Bassin staat in open verbinding met de Oceaan en de flora en fauna is er zeer divers. Ook kun je in de restaurants rondom het Bassin d’Arcachon lekker oesters en diverse vissoorten eten, een specialiteit van deze regio. Meer naar het zuiden vind je badplaatsen zoals Biscarosse, Mimizan en Molliets. Nog meer naar het zuiden liggen Biarritz, Anglet en tegen de Spaanse grens Hendaye.

Aquitaine beschikt over het grootste bos van Europa. Er zijn hier uitgestrekt dennenbossen te vinden waar u lekker kunt fietsen op de fietspaden in dit gebied. Over het algemeen is het een vlak gebied waar u niet veel hoogteverschil hoeft te overbruggen. Daardoor kunnen kinderen er ook gemakkelijk fietsen.

Naast de oesters en de vis staat Aquitaine ook bekend om haar Foie Gras, die met name in de Dordogne te vinden is. Daar wordt de Foie Gras nog op ambachtelijke wijze klaargemaakt in plaatsen als Sarlat, Domme, Monpazier en Beynac en kunt u gedurende het hoogseizoen heerlijk lang tafelen in de vele restaurants die hier gelegen zijn. Daarmee zijn we eigenlijk ook terechtgekomen bij het onderwerp ‘wijn’, want de vele gerechten uit deze streek laten zich natuurlijk uitstekend vergezellen door een goed glas wijn. Ook in de regio van Sarlat bieden wij caravanstalling. Met name de Bordeaux wijnen zijn natuurlijk het proeven en het kopen waard. Hier komen topwijnen vandaan en een bezoek van het wijngebied langs de Gironde staat garant voor leuke uitstapjes in een gebied waar je ook prima kunt fietsen. Overal om je heen zie je wijngaarden maar ook meer het binnenland in zul je niet om de wijn heen kunnen. Vergeet vooral niet een bezoek aan het plaatsje Saint-Emillion!

Ook indien u op zoek bent naar caravanstalling in de Landes of Pyrenees Atlantiques, kan deze caravanstalling in Marcheprime uitkomst bieden voor u.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.