Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Allier

Het departement van de Allier is gelegen in het noorden van de regio Auvergne. Het is een streek met ontzettend veel groen, waar u heerlijk ontspannen vakantie kunt vieren. In de Allier vindt u nog de echte rust en de plekjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

In de Allier stromen ook verschillende rivieren, waaronder de Cher en de Allier zelf uiteraard. Door de aanwezigheid van deze rivieren heeft het landschap een zeer afwisselend karakter. Daarnaast zult u langs de verschillende rivieren ook kastelen en Romaanse gebouwen vinden. Boekt u een gezinscamping in de Allier, dan is het leuk om met de kinderen bijvoorbeeld eens te gaan vissen aan de oevers van deze rivieren of een duik te nemen in het water tijdens een warme zomerdag.

Qua activiteiten leent de Allier zich uitstekend tot het maken van mooie fietstochten of wandelingen. Er zijn diverse wandel -en fietspaden uitgezet in de streek. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om een leuk oud stadje te bezoeken, zoals Montlucon, de kunststad met een Middeleeuwse uitstraling, of Moulins. Daar zijn geregeld lokale markten in het centrum. En bovendien heeft Montlucon ook  jaarlijks een aantal festivals. Een ander stadje dat het bezoeken waard is, is Vichy.  Vichy is gelegen in het zuidelijk deel van het departement en is bekend om haar kuuroord en warmwaterbronnen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.