Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

fietsen langs het canal du midi

Fietsliefhebbers die graag willen fietsen in het Zuid Franse landschap zouden ervoor kunnen kiezen om de prachtige fietsroute langs het Canal du Midi te gaan fietsen. Deze 525 km lange route tussen Sete aan de Middellandse Zee via Toulouse naar de Atlantische Oceaan gaat dwars door enkele prachtige oude steden. Doordat de route uitstekend aangegeven staat, hoeven fietsers niet bang te zijn om te verdwalen.

U fietst over de oude jaagpaden langs het kanaal en vanaf Toulouse rijdt u langs het Canal de Garonne, dat uiteindelijk een verbinding heeft met de Atlantische Oceaan. Daardoor doorkruist u een grote variëteit aan landschappen. Gezien het feit dat zowel het Canal du Midi als het Canal de Garonne op ongeveer dezelfde hoogte liggen, zijn er weinig hoogteverschillen en is de toch voor iedereen toegankelijk. Overigens zijn grote stukken van de jaagpaden onverhard, waardoor de tocht tegelijkertijd een uitdaging is.

Met behulp van het Franse gidsje ‘Canal du Midi, à pied, à vélo’ kun je eveneens de fietsroute van Bordeaux aan de Atlantische Oceaan tot aan Sète aan de Middellandse-zee-kust fietsen. De tekst in het gidsje is weliswaar in het frans geschreven, maar de kaartjes zijn duidelijk genoeg. De route bestaat uit een tiental fietsetappes die samen de ruim 600 kilometer overbruggen. Daardoor is een stevige fiets wel noodzakelijk.

Met behulp van de Franse gids ‘Canal du Midi, a pied, a velo’ vindt u een compleet overzicht van de etappes die u kunt gaan fietsen. Daarnaast biedt deze gids ook informatie over overnachting hotels, campings en b&b langs de route.

U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om uw auto en / of caravan te stallen in onze caravanstalling in Agde en vervolgens westwaarts richting Toulouse te gaan fietsen. Vervolgens neemt u de trein terug aan het eind van uw bestemming. Het vervoer van de fietsen in de trein is namelijk overal gratis en er zijn uitstekende spoorverbindingen tussen de diverse steden. Andersom kunt u ook besluiten om uw auto en / of caravan in Gimont (regio Toulouse) te stallen en vanuit daaruit te vertrekken.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.