Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Gard

De Gard regio is een regio met een prachtig natuurgebied. Zo zijn in dit gebied de rivieren de Tarn en de Jonte te vinden en liggen hier de prachtige steden Nimes en Avignon. De Gard strijkt zich in het zuiden uit tot de Middellandse Zee en is een streek met een zeer rijke historie.

Deze historie is met name zichtbaar in de stad Nimes en haar omgeving. De bezichtiging van de Pont du Gard zou absoluut niet mogen ontbreken op uw lijstje van bezienswaardigheden in de Gard. Hieruit blijkt dat de Romeinen in deze streek zeer invloedrijk geweest zijn. Ook de mooie Romeinse binnenstad van Nimes is hier een symbool van.

Verder zou de stad Avignon ook op uw lijstje moeten staan. Hier kunt u lekker wandelen over de stadsmuren en heeft u prachtige uitzichtpunten. In juli is hier het bekende Festival van Avignon. De Gard regio is dus een mooie mix van prachtige natuur met een sterke historische inslag.

De cultuurliefhebber komt daardoor volop aan zijn trekken in dit departement waarbij ook  het stadje Uzès en omgeving niet mag worden overgeslagen. Uzès is het oudste hertogdom van Frankrijk maar heeft ook een waterleiding van meer dan 2000 jaar oud.Bij Uzès haalden de Romeinen namelijk het water uit een bron bij dit prachtige stadje. Op een hoogte van 71,5 meter werd het uit de bron van de Eure getapt en liep vervolgens in een verval van circa 23 centimeter per kilometer door de wijn-, boomgaarden richting Nîmes. Daar voorzag het de stad van water en konden de fonteinen, bronnen en de Romeinse badhuizen functioneren.

Het water moest daarvoor wel een afstand van ruim 50 kilometer afleggen en kwam op zijn weg richting Nîmes ook nog eens de rivier de Gardon tegen. Dat werd door de Romeinen ingenieus opgelost met de bouw van de Pont du Gard.

Fr Assistance biedt tussen Ales en Uzes een beveiligde caravanstalling in een afgesloten ruimte met een uitstekende service van de stallinghouder. Maar ook als u caravanstalling in de Lozere of Vaucluse zoekt, is stalling in de Gard wellicht ook een optie voor u.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.