Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Lot

De Lot is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Deze regio herbergt een grote diversiteit aan landschappen. Zo wordt de Lot in het noorden gekenmerkt door haar heuvelachtige landschap, waar u mooie en pittige fietstochten kunt ondernemen. Ten zuidwesten van de departement hoofdstad Cahors is de witte Quercy gelegen. Daar zult vele valleien aantreffen. Als u meer naar het noordwesten van het departement gaat, dan zult u in de regio van de Dordogne komen en vindt u ook weer prachtige plaatsen, zoals Bergerac en Sarlat.

Zoals hierboven reeds vermeld is Cahors de hoofdstad van Lot. Deze plaats is ook direct gelegen aan de rivier de Lot. Nog steeds zult u in Cahors talrijke eeuwenoude gebouwen tegenkomen. Een bezoek aan dit stadje is daarom zeer interessant.

Een ander leuk, middeleeuws plaatsje is Gourdon, met haar verdedigingspoort uit de 13e eeuw. In de directe regio van Gourdon vindt u de grotten van Gougnac. Dit is één van de mooiste prehistorische grotten, waar u o.a. muur schilderingen zult vinden, zoals bij de Grotten van Lascaux in de Dordogne. Mocht u nog andere grotten willen bezoeken in deze regio, dan raden wij u ook de grotten van Padirac aan.

Tenslotte willen we u nog even wijzen op het plaatsje Rocamadour. Rocamadour is gelegen tegen een rotswand en vormde eeuwenlang een bedevaartsoord. Het lijkt alsof de plaats uit de rotsen gehakt is. Bovenop de rots verrijst een kasteel, wat van een afstand een prachtig gezicht vormt. Overigens raden wij u aan om Rocamadour in het voor -of najaar te bezoeken. In het hoogseizoen is de plaats namelijk overvol. Wij bieden in de Lot een caravanstalling in Mauroux.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.