Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Tarn-et-Garonne

De Tarn et Garonne is een streek die niet erg bekend is bij het grote publiek. Toch vindt u hier het echte authentieke Frankrijk. Typisch Franse plaatsjes en leuke stadjes zijn er in deze streek te vinden. Ook zijn er enkele Middeleeuwse bastides te vinden, zoals Montauban en Beaumont-de-Lomagne. In de vele oude stadjes zijn vaak streekmarkten, waar u leuke streekproducten kunt kopen. In de Tarn et Garonne wordt het echte Franse leven nog geleefd. De tijd lijkt er stil gestaan te hebben.

Doordat er twee grote rivieren door deze streek stromen, de Tarn en de Garonne, vindt u hier langs de oevers talrijke leuke plekjes om met het gezin lekker te gaan picknicken. Ook kunt u er vissen en de kinderen kunnen er lekker spelen op de strandjes. Verder zijn er enkele leuke meren waar u bijvoorbeeld kunt waterfietsen met het gezin. Het Lac de Boulet is een meer waar dit uitstekend kan. Voor de waaghalzen onder u, zou paragliding een mooie activiteit in deze streek kunnen zijn.

In de Tarn et Garonne zijn veel dichte bossen te vinden en er is een heuvellandschap. Hierdoor kunt u mooie trektochten maken te voet door dit gebied en zo een actieve wandelvakantie beleven.

In de Tarn et Garonne is de plaats Moissac het bezoeken meer dan waard. Met name haar 7e eeuws klooster. Ook kunt u vanaf Moissac gaan varen op het bekende Canal du Midi.

In deze regio zijn daarnaast ook leuke gezinscampings te vinden, waar het massa toerisme nog geen rol van betekenis heeft en u  heerlijk kunt genieten van de rust die de Tarn et Garonne u biedt. Ook als u caravanstalling in de Lot et Garonne of de Tarn zoekt, dan kunt u overwegen om uw caravan te stallen in Moissac.

Not Found
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.