Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

Hérault

De Herault is een departement dat gelegen is in het centrum van de Languedoc. Vanaf de heuvels in dit prachtige departement kijkt u uit over de Middellandse Zee, met haar prachtige zandstranden.

In de Herault zijn verschillende beschermde natuurgebieden te vinden, zoals bijvoorbeeld de Cevennen. U kunt daarnaast genieten van Gorges de l’Hérault, Saint Guilhem le Désert, het Cirque de Navacelles, Mourèze en het meer van Salagou. De Herault wordt op natuurlijke wijze begrensd door De Camargue en het Canal du Midi aan beide zijden van dit departement.

De Herault staat met name bekend om haar heerlijke wijnen. Het is niet voor niets het oudste wijngebied van Frankrijk, met enkele zeer goed gereputeerde wijnen. In Montpellier kunt u een groot scala aan restaurants vinden, waar deze wijnen geschonken worden. Maar vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Sete (de havenstad) of Cap d'Agde met haar leuke vissershaventjes. Ook de Meditterraanse stad Beziers is absoluut een bezoek waard. Hier worden in de zomer verschillende lokale feesten en tradities georganiseerd.

Montpellier is voor u een uitstekend vertrekpunt naar de Camargue, La Grande Motte of Palavas. In deze regio zijn ook veel campings te vinden, waar u een perfecte gezinsvakantie kunt doorbrengen.

Mocht u meer rust willen zoeken in de Herault dan is het aan te raden om naar het natuurpark van de Haut Languedoc te gaan. Daar zult u het platteland ontdekken en de verschillende wijngebieden, waar de oude tradities in ere gehouden worden. Naast de rust die u hier vindt, kunt u er ook een sportieve vakantie beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld met de racefietsen mooie tochten door dit gebied maken.

Wij bieden in de Herault een tweetal caravanstallingen in Agde en Vendres en daarnaast ook een stalling voor campers in Vic la Gardiole.

Ook indien u stalling zoekt in het aangrenzende departement Aude is caravanstalling in de Herault wellicht ook een optie voor u.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.