# # Caravanstalling in Frankrijk | Vraag & Antwoord

Vraag & Antwoord

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen omtrent caravanstalling in Frankrijk en de wijze waarop Fr Assistance hierin opereert.

PRIJS EN CONTRACT

Hoe wordt de stallingprijs bepaald?

Sommige stallingpakketten hebben een vaste prijs per jaar. Bij de meeste pakketten wordt de prijs berekend op basis van de totale lengte (incl. dissel) van de caravan. Deze lengte wordt vermeld op het kentekenbewijs. Daarnaast is er natuurlijk onderscheid in prijs tussen een binnen -of een buitenstalling. En ook de duur van de stallingsperiode heeft invloed op de prijs. Via deze formule kunt u berekenen wat uw besparing is met het stallen van uw caravan in Frankrijk.

Hoe vindt de betaling voor de caravanstalling plaats?

Met sommige caravanstallingen in ons netwerk hebben wij de afspraak gemaakt dat de volledige betaling via Fr Assistance verloopt. U betaalt derhalve het complete bedrag voor de caravanstalling aan Fr Assistance. Hiervoor ontvangt u een factuur. Deze factuur ontvangt u pas een paar maanden voorafgaand aan de stalling van uw caravan. En bij sommige stallingen betaalt u vooraf de jaarlijkse 'bemiddelingsvergoeding' aan ons en ontvangt u vervolgens de factuur voor de stalling vanuit de caravanstalling. 

Wij blijven het directe aanspreekpunt voorafgaand, tijdens en nadat u uw caravan gestald heeft.

Wanneer gaat het contract in?

Het contract gaat pas in vanaf de eerste dag dat de caravan de stalling ingaat en niet eerder dus.

Wat is de minimale contractduur?

Fr Assistance biedt u de mogelijkheid om contracten voor een paar maanden, dan wel jaarcontracten af te sluiten. Daarin zijn wij en de Franse stallinghouder erg flexibel. Zo kunnen wij ons bijvoorbeeld voorstellen dat u tussen de mei vakantie en de zomervakantie uw caravan graag in Frankrijk achterlaat.

U moet er echter wel vanuit gaan dat de prijs voor een korte periode van stalling relatief hoger is dan wanneer u de caravan voor de periode van een jaar gaat stallen. De stallinghouder kan dan de plaats namelijk voor een vol jaar verhuren en dat is voor hem dus interessanter. 

Wat is de opzegtermijn van het contract?

Uiterlijk 3 maanden voorafgaand aan het verstrijken van het jaarcontract neemt Fr Assistance contact met u op om een tijdige verlenging van het stallingscontract bij de betreffende stalling te verlengen, dan wel op te zeggen. U hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen en uw contract wordt nooit stilzwijgend verlengd.

Onze rol

Is Fr Assistance eigenaar van de stallingen in het netwerk?

Nee, wij zijn geen eigenaar van de caravan stallingen. Fr Assistance verzorgt de complete bemiddeling voor de stalling van uw caravan in Frankrijk. Doordat wij goede contacten hebben met de stallinghouders in ons netwerk, alle stallingen bezocht hebben, en de Franse taal uitstekend beheersen, kunt u het gehele boekingsproces aan ons toevertrouwen.

Wie is voor ons het aanspreekpunt bij vragen / problemen?

Fr Assistance is voor u het directe aanspreekpunt voorafgaand, tijdens en na de periode van caravanstalling. Wij staan in direct contact met de stallinghouders en zorgen er derhalve voor dat u snel op de hoogte bent in geval van vragen / problemen.

Ophalen en Brengen

Kan ik mijn caravan ook gedurende de stalling gebruiken?

Jazeker, gedurende de looptijd van de stalling kunt u altijd contact met ons opnemen en regelen wij dat de caravan klaarstaat voor u, zodra u er even een korte periode gebruik van wilt maken.

Hebben de caravanstallingen te maken met openingstijden?

Bij de meeste stallingen kunt u 7 dagen per week terecht voor het ophalen en stallen van uw caravan. Dit geldt met name in het hoogseizoen. Wel is het zo dat de lunchpauze tussen 12u en 14u in Frankrijk heilig is en veel stallingen derhalve even gesloten zijn.

In het voor -en naseizoen hebben sommige stallingen met specifieke openingstijden te maken.

Graag altijd van te voren even contact met ons opnemen om uw verwachte tijdstip van aankomst door te geven!

Bestaat de mogelijkheid dat mijn caravan naar de camping gebracht wordt en weer opgehaald wordt?

Ja, bij onze caravanstallingen in Laiz, Montoison, Pierrelatte, Sauvian, Elne, La Tremblade, Frejus en Agde kunnen de caravans gebracht en gehaald worden naar campings in de omgeving van de stalling. Daar zijn echter wel extra kosten aan verbonden. Stuurt u ons even een mailtje en wij geven u een prijsindicatie hiervoor.

Moeten wij de sleutel van de caravan achterlaten bij de stalling?

Nee, u hoeft de sleutel van uw caravan nooit achter te laten bij de stalling. Deze kunt u meenemen terug naar Nederland

VERZEKERING / ONDERHOUD & SERVICE

Moeten wij de caravan verzekeren tijdens de stalling in Frankrijk?

Gaat u er svp niet van uit dat de stallinghouders in Frankrijk verzekerd zijn voor het gebouw waarin de caravan gestald wordt. Het is dus verplicht om ten minste een aansprakelijkheidsverzekering voor de caravan te nemen. Verzekering voor storm en natuurramp en diefstal is zeer aan te bevelen.  

Besluit u om uw caravan onverzekerd in de stalling te plaatsen, houd hierbij dan in de gaten dat ontstane schade door uw caravan aan caravans van derden en eigendommen van de stallinghouder onder uw eigen verantwoordelijkheid valt.

Bieden Nederlandse verzekeraars verzekering voor caravanstalling in Frankrijk?

Wij adviseren u om uw verzekering erop te attenderen dat uw caravan in Frankrijk gestald staat. in Nederland zijn er een aantal verzekeringsmaatschappijen die caravanstalling in het buitenland en met name Frankrijk verzekeren. Dit zijn o.a. Allianz, Ansvar, Avero, Reaal, Unigarant (ANWB) en Unive.

Houdt u er s.v.p. rekening mee dat de voorwaarden aan stalling in Frankrijk verschillen per verzekeringsmaatschappij. 

Alle caravanstallingen binnen ons netwerk zijn persoonlijk bezocht en gecontroleerd.

Zijn keuringen en technisch onderhoud bij de stalling mogelijk?

In de regio’s Lyon, Valence, Montelimar en Agde kunnen we onderhoud bieden voor uw caravan. Wij werken in die regio’s samen met Franse bedrijven die kunnen zorgen voor een degelijke onderhoud service beurt, maar daarnaast ook in uw acute caravan onderhoud behoefte kunnen voorzien. Het is belangrijk om te weten dat sommige verzekeringsmaatschappijen eisen dat de caravanbanden eens in de zes jaar vervangen dienen te worden. 

Verder willen we in de toekomst, indien hiervoor voldoende aanvragen zijn, een onderhoudskeuring opzetten. Dit willen we doen in samenwerking met Thincla Mobiele Caravan Keuring.

Kunnen we de caravan ook in Frankrijk verzekeren?

Jazeker, wij werken samen met Allianz in Frankrijk en zij kunnen een offerte voor u uitbrengen voor het verzekeren van uw caravan gedurende het jaar dat de caravan in Frankrijk staat. Op die manier is uw caravan verzekerd in de stalling en bovendien tijdens het transport door een stallinghouder naar de camping. Via het contactformulier kunt u een offerte bij ons aanvragen. 

Om een prijsopgave te kunnen maken, hebben we de volgende gegeven van u nodig: 

- Naam - geboortedatum en woonadres
- Gewicht van de caravan
- Bouwjaar
- Geschatte waarde van de caravan
- Gewenste verzekering (all risk / WA)

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy