Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

de tol badge

Als je verscheidene keren per jaar met de caravan naar Frankrijk gaat, ontkom je bijna niet aan tolwegen. Je kunt natuurlijk ‘binnendoor’ rijden en daarmee tol besparen, maar dat kost je tijd en benzine.

Het is daarom aan te raden om toch maar voor de tolroute te kiezen. In dat geval kan de tolbadge uitkomst bieden. In dit artikel daarom wat meer informatie hierover.

Wat is een tolbadge?

Een tolbadge is een klein kastje dat je in de auto hangt. Dit kastje wordt geregistreerd bij de tolpoorten en het zorgt ervoor dat je achteraf het tolbedrag kunt betalen. De tolbadge is alleen voor de tolwegen in Frankrijk geschikt.

Er zijn verschillende redenen om een tolbadge te nemen:

1. Op het moment suprême (namelijk als je moet betalen en er een rij achter je staat) ben je het tolkaartje kwijt.

2. Er staan vaak lange rijen voor de tolpoorten. Op het moment dat je een tolbadge in je auto hebt, rijd je naar het tolpoortje met de ‘T’ en kun je direct doorrijden. Hetzelfde gebeurt na het verlaten van de tolweg. 

Je kunt de tolbadge aanschaffen bij de winkels van de ANWB. Bij aankoop worden je gegevens geregistreerd en je gaat een contract aan met Area Enligne. De badge is dus persoonlijk en gekoppeld aan jouw bankrekeningnummer. De badge plak je met het bijgeleverde setje achter de binnenspiegel. De badge is los te schuiven van de houder, dus als je de auto verlaat kun je de badge meenemen, omdat deze diefstalgevoelig kan zijn.

De kosten voor de aanschaf van de badge bedragen € 9,50 (als ANWB lid, anders € 11,50). Verder betaal je € 2,50 per maand in de maanden dat je badge daadwerkelijk gebruikt. 

Met je persoonlijke gegevens kun je een account aanmaken. Dan kun je zien wat de door jou gemaakte tolkosten zijn. Het aanmaken van een account hoéft niet, je kunt gelijk gebruik maken van de badge. Retourneren moet naar Frankrijk en kan dus niet door de ANWB geregeld worden. Dat is een klein minpuntje van het systeem.

Na een periode van ongeveer 5 weken worden de tolkosten afgeschreven van de rekening en ontvang je een notificatie per mail. 

Bron: http://ilovekamperen.nl/ervaring-tolbadge-frankrijk/ 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.