Deel deze pagina: Whatsapp-color Created with Sketch.
Language:

caravan uit de stalling en dan?

Het kampeer seizoen staat weer voor de deur. Binnenkort reist u waarschijnlijk weer naar Frankrijk om de caravan bij één van onze stallingen op te halen. De vrijheid en het heerlijke genieten op de Franse camping kan weer gaan beginnen.

Echter, om mogelijke teleurstellingen te voorkomen willen we u graag een paar tips geven die ervoor zorgen dat u optimaal kunt gaan genieten van het kamperen met uw caravan.

Watertank en waterleidingen

Omdat de caravan gedurende de winterperiode stil gestaan heeft, is het goed om de watertank en de waterleidingen eens goed schoon te maken. Water en bleekmiddel bieden hierbij uitkomst. U doet wat bleekmiddel in de watertank, laat vervolgens alle kranen in de caravan flink doorlopen en draait ze vervolgens weer dicht. Na een paar dagen kunt u met wat schoon water nogmaals de leidingen flink doorspoelen.

Ook het toilet van uw caravan verdient even een opfrisbeurt. Er zijn diverse schoonmaakmiddelen die u hiervoor kunt gebruiken. 

Schoonmaak caravan

Bij de meeste caravanstallingen in ons netwerk wordt de caravan altijd even afgespoten met water. Dit is meestal voldoende om de caravan van de buitenkant weer even op te frissen. Mocht u het niet voldoende vinden, dan kunt u met speciale reinigingsproducten de caravan even schoonmaken. Ook kunt u ervoor kiezen om met de caravan door de wasstraat te rijden. 

Banden van de caravan

Bij het ophalen van de caravan is het belangrijk dat u even de banden checkt van uw caravan. Zitten er geen bobbels of scheurtjes op en hoe ziet het ventiel eruit?  Bij sommige stallingen in ons netwerk kunnen we de banden laten vervangen. 

Met een bandenspanningsmeter kunt u bovendien de spanning van uw banden meten en eventueel ter plaatse bij de stalling naar eigen inzicht lucht bij pompen. 

Batterijen

Nadat de caravan uit de winterstalling komt, is dit een zeer geschikt moment om de batterijen van een aantal zaken in uw caravan te vervangen. Zo kunt u bijvoorbeeld de batterijen vervangen van de rookmelder, de koolstofmonoxidemelder en de verwarmingsontsteking. 

Remmen van de caravan

Aangezien de caravan een langere tijd stilgestaan heeft in de stalling, kan het zo zijn dat de remmen wat roestig geworden zijn. Het is daarom aan te raden om tijdens de eerste kilometers met de caravan niet te hard te remmen, zodat deze weer lekker soepel kunnen worden. 

Accu 

Het is belangrijk om even te controleren of de accu’s van uw caravan nog volledig opgeladen zijn. Is dat niet het geval, laad deze dan direct even weer volledig op. 

Gasfles

Normaal gesproken heeft u met een gezin met 2 kinderen voldoende aan een volle gasfles tijdens de vakantie op de camping voor een paar weken. Aan te raden is om te kiezen voor het type Camping Gaz 907. Deze gasflessen vindt u bij de meeste Franse supermarkten en kunt u ter plekke inleveren voor een volle fles. Bovendien is het gas in Frankrijk goedkoper dan in Nederland. 

Na het doorlopen van bovenstaande punten bent u in principe klaar voor het plaatsen van uw caravan op de Franse camping en kan het kamperen in la douce France weer gaan beginnen! Bonnes vacances!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.