Viaduct van Millau en een culinaire tussenstop

Het alom bekende viaduct van Millau is met een lengte van 2,5 kilometer en hoogste pijler van 343 meter de hoogste tuiconstructie ter wereld. Het viaduct over de indrukwekkende Tarn vallei werd officieel geopend in 2004 en zorgt ervoor dat de reis voor het verkeer vanuit Parijs naar het Middellandse Zee gebied en Barcelona een aantal uren sneller verloopt. De ellenlange files van en naar de stad Millau over de flanken van de Tarn vallei werden door de komst van dit viaduct aanzienlijk minder. 

Echter, het is niet alleen de tijdwinst die dit viaduct aantrekkelijk maakt. Ook het uitzicht wat u op en rondom het viaduct van Millau heeft, is adembenemend. Zo kunt u o.a. een stop maken bij l'Aire du Viaduc (zie locatie hiernaast) Vanuit beide rij richtingen komt u uiteindelijk bij dezelfde parkeerplaats uit. Daar vindt u vervolgens een bezoekerscentrum waar u meer te weten kunt komen over het ontwerp en de bouw van dit imposante bouwwerk. Ook is er een informatie centrum over toerisme in deze regio, de Aveyron. Maar bovenal geniet op deze plek van een fantastisch uitzicht op het viaduct van Millau. 

Een absolute aanrader is om op deze parkeerplaats naar de oude boerderij te lopen die omgevormd is tot restaurant waar u een snelle hap kunt eten. Echter, de kwaliteit van het eten wat hier bereid wordt, komt in de buurt van de kwaliteit van een sterren restaurant.  De beroemde Franse kok Michel Bras is hier namelijk actief en u kunt genieten van de wijze waarop hij fastfood vormgegeven heeft. 

Hier maakt u kennis met de zogenaamde capucins: een kruising tussen een pannenkoek en een wrap. Deze wordt in de vorm van een soort puntzak vers bereid en vervolgens doet men er heerlijke dingen in. Wat te denken bijvoorbeeld van de typische Aveyron variant capucin met aligot (aardappelkaaspuree met worst), of de Laguiole-kaas met abrikozenchutney. Foie gras met champignons is ook een optie. En voor de vis liefhebbers is er bijvoorbeeld de capucin van salade met forel.

Bon appétit!

Locatie

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy | Webdevelopment: Tedde