De verzekering van uw caravan

Het verschil tussen Frankrijk en Nederland is dat in Frankrijk iedere caravan een eigen verzekering dient te hebben. In Nederland is het zo dat het trekkende voertuig (de auto) de caravan dekt onderweg. Echter, zodra de caravan de stalling ingaat, is deze dekking niet meer van toepassing. 

Daarom adviseren wij om altijd een WA verzekering op de caravan te nemen. De kosten van een dergelijke verzekering (zeer gering) wegen namelijk niet op tegen de kosten die voort kunnen vloeien uit eventuele schade die de caravan kan aanrichten aan derden. 

Het zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren dat uw onverzekerde caravan gedurende de periode van stalling in Frankrijk omvalt tegen een caravan die ernaast staat. Indien u in dat geval geen WA verzekering op uw caravan heeft, dan zal de schade claim van de tegenpartij op uw bord terechtkomen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. 

Het vinden van een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die stalling in Frankrijk verzekert, is niet eenvoudig. Daarom hebben wij ook de mogelijkheid om via een Franse verzekeringmaatschappij, Allianz France, een verzekering af te sluiten. 

Wij kunnen de bemiddeling doen voor het afsluiten van de verzekering via deze Franse maatschappij. Op die manier kunt u uw caravan met een gerust hart achterlaten in de Franse stalling. Meer info? Neemt u gerust even contact met ons op! 

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy