Ile de Noirmoutier

Het Ile de Noirmoutier is een eiland dat gelegen is voor de kust van het departement van de Vendée. Het is wat minder toeristisch dan het Ile de Ré en derhalve ook wat minder massaal bezocht. Het eiland is middels een toegangsweg, de zogenaamde Passage du Gois, verbonden met het vasteland. Je kunt dit eiland echter alleen bereiken bij laagwater, aangezien de weg bij hoogwater onder water staat. Oppassen geblazen dus! Een alternatief voor deze weg is de brug die u kunt nemen. 

Eenmaal gearriveerd op het eiland zult u genieten van de schoonheid en de ontspannen sfeer die hier aanwezig is. Het zuidelijk deel van het eiland wordt gekenmerkt door haar duinen en zandstranden. Het noordelijk deel is daarentegen wat ruiger en u vindt er vele rotspartijen. Een leuk dorpje om te bezoeken op het noordelijk deel van het eiland is het plaatsje Le Vieil, met haar kenmerkende vissershuisjes. In het midden gedeelte van Ile de Noirmoutier vindt u de karakteristieke zoutpannen waar het zout gewonnen wordt. 

De grootste plaats van het eiland is de plaats Noirmoutier-en-l'Ile. Deze plaats is gebouwd rondom het 11e eeuwse kasteel. Het is een gezellige plaats met een leuk haventjes en gezellige winkelstraatjes. De culinaire specialiteit waar dit eiland om bekend staat, zijn de oesters en de mosselen. Deze kunt u uiteraard nuttigen in één van de restaurants die Noirmoutier-en-l'Ile rijk is. 

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy