Routes naar het zuiden

Rijdt u in de drukke zomermaanden jaarlijks de route naar het uiterste zuiden van Frankrijk of richting de Spaanse grens, dan is het een goed idee om eens na te denken over de verschillende mogelijkheden die er zijn .

De meeste mensen rijden namelijk over het algemeen de route door de Rhone vallei. Dit is de route vanuit Luxemburg via Dijon en Lyon naar de Franse zuidkust. Gedurende het rijden van deze route ervaart men echter veel fileleed rondom bijvoorbeeld Lyon. 

Daarom is het te overwegen om eens te kijken naar andere opties om uiteindelijk in het zuiden van Frankrijk te arriveren. Zo kunt u er ook voor kiezen om de route via Parijs  en Orleans naar Montpellier te rijden. Tijdens deze route passeert u het beroemde viaduct van Millau. Kiest u voor het rijden van deze route, houd u er dan rekening mee dat u de ringweg rondom Parijs mijdt tijdens de spitsuren. Qua aantal kilometers komt deze tweede optie overeen met de route door de Rhone vallei. Mocht u met de caravan rijden, houd u er dan rekening mee dat het wel een route is met veel bochten en grote hoogtes. 

De derde en laatste route die we graag willen delen met u is de route via Parijs naar Orléans - Limoges en Toulouse naar het zuiden. Het misverstand bestaat dat deze route qua tijd veel langer is dan de overige twee hierboven beschreven routes. Echter, dat is niet het geval. U rijdt door een zeer rustige omgeving zonder massaal vakantie verkeer. Daardoor kunt u lekker doorrijden en genieten van de prachtige omgeving. 

Welke route u ook neemt, u zult hoe dan ook kennismaken met de veelzijdigheid van het mooie Franse landschap. 

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy | Webdevelopment: Tedde