Huren van een caravan

4/5 - Indien je overweegt om een caravan aan te schaffen, maar je nog twijfelt over het feit of het kamperen op de camping en het rijden met de caravan echt iets voor jou is, dan kun je overwegen om een caravan te huren. Door het huren van een caravan kom je er snel genoeg achter of de aanschaf van een caravan in een later stadium echt iets voor jou is.

Qua kostenplaatje zit er natuurlijk ook een aanzienlijk verschil tussen het aanschaffen van een caravan en het huren van een caravan. Daardoor is het huren van een caravan met name zeer interessant voor (aspirant) kampeerders die een caravan willen gaan uitproberen alvorens ze ervoor kiezen om er zelf één aan te schaffen. Een ander financieel voordeel is dat u de onderhoudskosten niet hoeft te dragen, omdat u geen eigenaar van de caravan bent.

Die huurcaravan kan een stacaravan zijn, of een toercaravan op een vaste plek op een camping, maar de meeste caravanbedrijven hebben ook de nodige toercaravans voor de verhuur staan. Zo heb je dus volop keus uit bijna alle soorten caravans.

Voordeel van het huren van een caravan is dat u de beschikking krijgt over een caravan die past bij u en uw gezinssituatie en bovendien vaak over een complete uitrusting beschikt. Zo vindt u in de caravan de belangrijkste accessoires, zoals reservewiel, gasflessen en bijvoorbeeld een verlengsnoer. Ook beschikken de meeste huur caravans over een aantal basis kampeerspullen, zoals klapstoelen, serviesgoed en een voortent.

Indien u als verhuurder uw eigen caravan verhuurt, heeft u natuurlijk ook een voordeel. U verdient door de verhuur namelijk een deel van het jaarlijkse stallingsgeld terug door de caravan een bepaalde periode te verhuren. En, indien u met de gedachte speelt om de caravan te verkopen, heeft u door de verhuur wellicht een potentiele koper gevonden. 

Fr Assistance oriënteert zich momenteel op de mogelijkheden om binnen ons huidige klantenbestand van caravans in Frankrijk de mogelijkheid van verhuur aan te bieden. Zodoende kunnen geïnteresseerde huurders in Frankrijk een caravan huren en hoeft men niet met de caravan naar Frankrijk te rijden. Bovendien heeft men in dat geval de beschikking over een caravan die gebruiksklaar is en kan men de eerste ervaring opdoen met het kamperen en rijden met een caravan. Ook voor de verhuurder van de caravan zit hier natuurlijk een financieel interessant voordeel aan.

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW: NL165446225B01 | Webdevelopment: Tedde @ Cygnus Media