# # Caravanstalling in Frankrijk | De achtergrond

De achtergrond

Een caravanstalling in Frankrijk: voor- en nadelen

"Het verbaasde me altijd enorm Edwin, als ik op vakantie ging naar Frankrijk. Al die Nederlanders bij de tolhuisjes die hun caravan weer terug naar Nederland reden terwijl ze volgend jaar toch weer in de buurt op een camping zaten. Waarom laten ze die niet achter? Ik had wel eens gehoord van een caravanstalling in Frankrijk, en toen ik thuis was ging ik eens kijken of ik hier geen rol in zou kunnen spelen." Dries heeft een viertal jaren in Frankrijk gewoond en gewerkt, en daardoor een goed beeld gekregen van de 'Franse slag'. Zijn bedrijf is dan ook gericht op de bemiddelen tussen Nederlanders en Fransen, onder andere op het gebied van het stallen van caravans. Dit doet hij voor diverse regio's in Frankrijk.

De voor- en nadelen van een caravanstalling

"Er zijn verschillende voordelen als je weet dat je volgend jaar toch weer in de buurt bent. Het scheelt je natuurlijk flink in de kosten van benzine, tol en de onvermijdelijke overnachting. Maar ik denk dat mensen het vooral plezierig vinden dat ze snel thuis zijn, en met minder risico's." Dries heeft zich goed in de materie verdiept, zo blijkt. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen, naast de kosten van het stallen: "Ja natuurlijk gaat het niet altijd goed, soms komt toch de Franse slag om de hoek kijken. Maar dan kan ik mijn toegevoegde waarde tonen door te zorgen dat de eigenaar van de stalling zijn afspraken nakomt. Maar dat gebeurt gelukkig weinig hoor."

Dries heeft inmiddels een flink netwerk van caravanstallingen die hij ook allemaal persoonlijk bezocht heeft: "Ik heb alle eigenaars van stallingen de hand geschud en hun locaties bekeken. En het voordeel van zo'n netwerk is: als er eentje vol blijkt kan ik mensen snel naar een ander doorsturen." De meeste stallingen zijn van gepensioneerde boeren, die natuurlijk veel ruimte over hebben, "maar er zitten ook enkele industriële panden tussen."

Dries wordt ook vaak gevraagd of hij de namen weet van goede campings, of eventueel van goede hotels om op de terugweg aan te doen: "Daar heb ik inmiddels dus een lijstje van gemaakt."

Veelgestelde vragen over het stallen van je caravan in Frankrijk

Dries krijgt natuurlijk ook veel vragen over wat er allemaal komt kijken bij het stallen van een caravan in Frankrijk, hij heeft de meest gestelde vragen op een rijtje gezet:

Hoe zit het met de verzekering? "De stallinghouder is alleen verantwoordelijk voor het pand, niet voor de inhoud. Een verzekering is dus nodig. De meeste verzekeraars geven een half jaar dekking, mits de stalling erkend is en er permanente beveiliging is. Sommige verzekeraars (zoals ANWB en de Europeesche) stellen geen eisen."

Kan ik altijd bij mijn caravan? "Natuurlijk, mits de stallinghouder weet dat je komt. Ik blijf bij mijn klanten dan ook altijd aanspreekpunt, alhoewel ze natuurlijk zelf contact op kunnen nemen als ze dat willen."

Zijn kleine servicebeurten mogelijk? "Bij de meeste stallingen wel."

Wat kost het stallen van een caravan in Frankrijk? "Dat is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en de lengte van de caravan, mijn prijzen variëren daardoor van x tot y."

Dries gaat niet voor de snelle winst merk ik: "Als er mensen zijn die de Franse taal goed machtig zijn, dan kunnen ze zelf op marche.fr of paruvendu.fr kijken. Daar staan ook stallingen op. Ik heb niet de illusie dat ik die websites af kan schermen of zo, dus iedereen die daarom vraagt mag het weten." Ik geloof niet dat ik zelf ooit met een caravan richting Frankrijk ga rijden, maar mocht ik dat doen dan laat ik hem zeker in een stalling achter. En Dries mag me aanwijzen welke dat wordt.

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy