Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand is de departement hoofdstad van de Puy-de-Dome. De stad is gelegen in het hart van de Auvergne en wordt omgeven door de prachtige natuur van het vulkaan gebergte. De bekende Puy-de-Dome is vanuit de stad praktisch overal zichtbaar. In de stad zijn verschillende opstapplaatsen die je naar de voet van deze vulkanische berg brengen. En van daaruit rijdt een treintje omhoog naar de top. 

Clermont-Ferrand biedt twee kathedralen die het bezoeken absoluut waard zijn. Dit zijn de Notre-Dame-de l'Assomption (een 13e eeuwse kathedraal met prachtige glas in lood ramen in de kerk) en de Notre-Dame-du-Port (opgenomen op de lijst van UNESCO werelderfgoed). Op laatstgenoemde heeft u de mogelijkheid om de kathedraal te beklimmen en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad. 

Voor vertier en ontspanning raden wij u aan om even door de Marché Saint Pierre te lopen. Dit is een grote markthal waar u vele versproducten aangeboden worden door lokale marktkooplui. U kunt er heerlijke lekkernijen kopen en vervolgens besluiten om te gaan picknicken in het leuke stadspark Jardin Lecoq. 

Wilt u nog wat cultuur proeven in Clermont? Ga dan eens kijken bij het Michelin museum. De gebroeders Michelin zijn namelijk de oprichters van deze wereldberoemde bandenfabrikant. In dit museum wordt u uitgebreid geïnformeerd over de ontstaansgeschiedenis, de innovaties en de diverse avonturen van het merk Michelin. 

's avonds is er in de lokale horeca (gezellige barretjes, leuke eettentjes) in Clermont-Ferrand ook genoeg te beleven. Op het gebied van muziek, festivals en shows is het een bruisende stad, waar u zich geen moment zult vervelen. 

Locatie

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy | Webdevelopment: Tedde