Mooiste dorpen van Frankrijk

In de Gers liggen vier Franse dorpjes die op de lijst staan van mooiste dorpen in Frankrijk. Bovendien liggen deze vier dorpen binnen een straal van ongeveer 15 kilometer. Het is dus ideaal om deze dorpen op een dag te bezoeken en te gaan genieten van de sfeer en uitstraling van deze dorpen. 

De namen van deze dorpen zijn Fources, Montreal Du-Gers, Larressingle en La Romieu. Fources is een bijzonder dorpje. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat de woonhuizen in een ronde vorm gebouwd zijn rondom de kern. Zo vindt u een paar 'lagen' van woningen rondom de dorpskern, in een ronde vorm gelegen. Bovendien liggen de woonhuizen eigenlijk allemaal op de eerste verdieping. Dit heeft te maken met het feit dat Fources gelegen is in een bocht van de rivier Auzoue, waardoor overstromingen regelmatig voorkwamen. Men besloot derhalve om hoger te gaan wonen.

Ook het dorp Montreal verdient absoluut een bezoekje. Het is zeker geen grote plaats, maar u kunt er uren rondlopen en genieten van de schoonheid van dit dorp. U vindt er bovendien veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Doordat deze dorpjes in de Gers praktisch allemaal als bastide gebouwd zijn, vindt u er een centraal, rechthoekig plein en zijn de winkeltjes en terrasjes gelegen op de schaduwrijke plekjes onder de kenmerkende welvingen van de bastides in deze streek.

Fources

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy | Webdevelopment: Tedde