Jura

Het departement van de Jura is een departement dat zijn naam te danken heeft aan het zogenaamde Jura gebergte. Aan de westkant grenst de Jura aan de Bourgogne en in het oosten ligt het tegen de Zwitserse grens aan. Zoekt u caravanstalling in de Jura, dan kunnen wij u onze caravanstalling in Laiz of in Paray le Monial aanbevelen, die bieden niet ver van de Jura gelegen zijn. De stallinghouder in Laiz heeft bovendien de mogelijkheid om caravans te brengen en halen naar campings (tegen vergoeding)

De Jura is een departement met een zeer grote diversiteit aan landschappen. Hierdoor is dit departement zeer geschikt voor het ondernemen van verschillende activiteiten. U kunt er zwemmen en diverse watersporten beoefenen in de meren en op de rivieren. Maar daarnaast kunt u er ook heerlijk wandelen en golfen om tot rust te komen. Ook skieen behoort zelfs tot de mogelijkheden in de Jura.

U kunt de streek beter leren kennen door een bezoekje te brengen aan haar 12 belangrijke bezienswaardigheden. Van de dinosauriërsporen in Loulle, naar de musea van moderne kunst in Dole, van het gebied van de meren, naar de afgelegen gebieden van Baume-les-Messieurs, via het regionale Natuurpark van de Hoog-Jura, het Speelgoedmuseum, het Huis van La Vache qui rit©, de Zoutmijnen van Salins-les-Bains die benoemd zijn tot UNESCO-werelderfgoed, of zelfs het Brillenmuseum ... De Jura betovert u met haar geschiedenis, waarden en knowhow die de Jura zo bekend maken!

Qua gastronomie heeft de Jura ook erg veel te bieden. Haar producten zijn afkomstig uit de vruchtbare streken, die zo kenmerkend zijn voor de Jura. De streek biedt natuurlijk haar bekende wijnen en kazen, maar ook vele andere streekproducten zullen u verbazen en het water in de mond doen lopen. Vin jaune (gele wijn), vin de paille (strowijn), Savagnin, Poulsard, Trousseau, Comté, Morbier, Bleu de Gex, morieljes, honing, limonades en artisanale bieren, chocolade, worstjes van Montbéliard en Morteau of zelfs nog meer verrassende producten, zoals de Cancoillote of de Papet, zullen u het water in de mond doen lopen.

Kortom, de Jura is een departement dat voor ieder wat wils te bieden heeft en waar u een onvergetelijke vakantie zult beleven op de diverse campings in deze regio.

Fr Assistance | Loonhof 9 | 5712 MD Someren | KvK: Eindhoven 50168711 | BTW-ID: NL 001887569B47 | Privacy | Webdevelopment: Tedde